Cephe asansörleri bina dışına ve çelik konstruksiyon içine yapılan çok amaçlı asansörlerdir. İnşaat ve temizlik çalışanlarının mesai saatleri içinde gerek katlar arasında gerekirse bina dışı ile yaptıkları düşey hareketlilik nedeniyle büyük ölçüde performans kayıpları yaşanmaktadır. Bu nedenle cephe asansörleri, ekonomik fiyatı, kısa süredeki montajı ve pratik kullanımı ile çalışma performansını arttırmakta ve inşaat maliyetlerini düşürmektedir.
Cephe Asansörü Periyodik Kontrol Raporu
Dış cephe asansörlerin periyodik kontrolleri yetkili personellerimiz tarafından yapılmakta ve uygunluk sağlanması halinde ekipmanın güvenle çalıştığını ve kullanılmasında herhangi bir sakınca olup olmadığına dair rapor verilir.
Cephe Asansörü İle İlgili Periyodik Kontrol Yönetmeliği
Femko, 2014/33/AB Asansör Yönetmeliği dikkate alınmalıdır. Asansör Yönetmeliğinin maksadı; insanların, insan ve yüklerin veya sadece yüklerin taşınmasında kullanılan asansörler ve bunlara ait EK4 kapsamında ifade edilen güvenlik komponentlerinin piyasaya sunulmadan önce karşılamaları gereken temel sağlık ve güvenlik şartlarını belirlemektir.
Cephe Asansörü Faydaları Nelerdir?
- Kompakt bir dizayna sahiptir.
- Kolay yükleme ve boşaltma yapma imkanı sağlar.
- Sağlam inşaat , ucuz koruma ve kolay servis imkanı verir.
- Güvenli ve ergonomiktir.
- Her zaman en uygun yükseklikte kolay ulaşabilecegimiz malzeme ve araçlarla çalışma imkanı sağlar.
- Her türlü zemine sistem kurulabilir.
- Platformun aşağı yukarı hareketi kabin içerisinden kontrol edilebilmektedir.
- Projeler azaltılmış iş gücü ve planlanan maliyetlerle daha hızlı olarak yapılmaktadır.
- Hızlı ve kolay montajlama ve parcalara ayırma imkanı sağlar.
- İşcilerin güvenli şekilde transfer edilmesini sağlar.
Cephe Asansörü Periyodik Kontrol Firmaları
Kaldırma, iletme makinalarının ve cephe asansörü periyodik kontrol ve testleri yapan kişilerin bağımsızlık, tarafsızlık ve güvenirlilik açısından kontrol ettikleri ekipmanın tasarımcısı, tedarikçisi, montajcısı, satıcısı, sahibi, kullanıcısı, bakımcısı veya bu kesimlerin yetkili temsilcisi olmamasına ve kontrolleri yapan kuruluşların akredite olmasına dikkat edilmelidir.